Technicoloristics


Movers @ Tredje Långgatan [sat 15/6]
2013/06/13, 20:36
Filed under: events

7848.600pxCircular_Intersection_sign_1.svg1_0C3C15A0

Movers
Lördag 15 juni
20.00
Karnevalsföreningens gamla lokal Tredje Långgatan 13a

Dj,s:
Kali
Yim
Technicolor
Dj Sne

Filming –  Sonia Boyce
Dance – Anna Bergström

Kvällen filmas av den brittiska videokonstnären Sonia Boyce. Filmen kommer användas till ett konstverk som visas i Göteborgs internationella konstbiennal.

Under kvällen kommer vi återskapa stämningar från Karnevalsföreningens klubb som under 80-90-talet drevs i lokalen. Klubben var den den första etablerade house/techno- klubben i Sverige och många dj’s gjorde sina första spelningar där.

Leila K uppträdde där när  hon var okänd och efterlyst av polisen. Ebbe Carlsson fick slipsen avklippt och stod och spydde på gården med punkarna. Joakim Bonnier betalade med en check utan täckning. KCC vände skivor. Två fester utsattes för mordbrandsförsök. Polisen var aldrig där. Klubben existerade i fem år vilket är rekord för en svartklubb i Göteborg i modern tid. Galagos Fula Hund delades ut. Göran Greider intervjuades för P1 i psykedeliskt ljus. Peter Birro läste dikter, Martin Birro blev utslängd för att bartendern tyckte han var för kass. Lena Ackebo sjöng “Staten och Kapitalet”. Freddie Wadling gjorde odödliga spelningar. Tomas Dileva och hans band kom inte in gratis.

Det fanns inga gästlistor eller andra VIP-favörer. Enda sättet att komma in gratis var genom att arbeta gratis på Karnevalen. Champagnen var subventionerad. Ölen var kyld. Det fanns näringsriktiga och goda smörgåsar kl fem på morgonen. Ljudet var fett.

Facebook

Advertisement

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s